Hoppa till huvudinnehållet

Irene öppnar ny butik

Publicerad:
Irene Örtengren öppnar idag en ny butik i Högsäter. Foto: Helena Lindgren

Idag öppnar ännu en ny butik i Högsäter. 172 Kvadrat slår upp portarna för att återigen kunna erbjuda invånarna försäljning av skogsvårdsprodukter samt saker som är bra att ha till hemmet och trädgården.

Butiksinnehavaren är inte på något sätt okänd för kommuninvånarna. Det är Irene Örtengren, som i många år har drivit Ragnerudssjöns camping och stugby, som satsar på nytt. Numera har hon lämnat över ansvaret för campingen till dottern Marielle Örtengren och hennes sambo Linus Bergström, och känner att det dags att hitta på något nytt att pyssla med.

– Jag har hållit på med trivsel och service i så många år och jag saknar kundkontakten. Jag känner att det är dags att hitta på något eget och att det är roligt att testa på något nytt, säger hon.

Irenes andra hälft, Ulf Örtengren, kommer också att finnas med på ett hörn.

Kunderna bestämmer

I många år har det varit en järnaffär i samma lokaler – granne till före detta Dalsland sparbank och tidigare Bruus affärslokal. 172 Kvadrat är inte en renodlad järnaffär, men ändå i närheten, då butiken kommer att erbjuda ett liknande sortiment.

Butiken kommer att sälja bland annat redskap till trädgården.
Butiken kommer att sälja bland annat redskap till trädgården.

– Vi kommer att sälja skogsvårdsprodukter som motorsågar, kläder och det som hör skogen till. Vi kommer också att ha hem- och trädgårdsprodukter samt släpvagnar. Vi kommer att utöka med produkter allt eftersom beroende på kundernas behov.

Handla hemma

Det kommer också finnas möjlighet att lämna in motorsågar och gräsklippare för service.

Att kunna erbjuda möjligheten att handla på hemmaplan är också något som driver Irene att satsa.

– Det ska inte behöva vara så att vi alltid måste åka till staden om en kastrull går sönder eller om motorsågen behöver servas. Jag upplever ju själv att det finns ett stort behov av att handla lokalt, speciellt i och med coronapandemin, och jag vill gärna hjälpa till med det, säger Irene.

Under en längre tid har hon ägnat sig åt att renovera lokalen, som andas gammal traditionell affärslokal.

– Vi har målat och fejat och kommer att ta tillvara på mycket av det gamla i lokalen. Vi har bland annat hittat gammal butiksinredning som vi har gjort i ordning och kommer att använda oss av.

Det kommer också att finnas det mesta till skogsbruket.
Det kommer också att finnas det mesta till skogsbruket.

Och så var det det där med namnet 172 Kvadrat. Närheten till väg 172 är ju en given orsak till namnvalet, men det finns fler.

– När vi höll på att mäta upp golvytan visade det sig att det var exakt 172 kvadrat. Så det fick bli det namnet.

För att vara ett litet samhälle som Högsäter har det på senare tid öppnat förvånansvärt många nya butiker. Ett stort plus, enligt Irene.

– Nu kan man gå här på boulevarden i Högsäter en lördag och shoppa loss, skrattar hon.

Artikeltaggar

ButikerFöretagandeFritid och livsstilHögsäterNäringslivRagnerudssjöns CampingSkogsbruk

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.