Insändare: Se sprickan inom ditt eget parti Per Eriksson

Insändare
PUBLICERAD:
Anders Forsberg.
Foto: THOMAS WALLIN
Ser i Dalslänningen att socialdemokraten Per Eriksson har synpunkter på oenighet bland de tre partier som numera styr i Bengtsfors.

Skamligt, när man ser vad som hänt internt inom den lokala socialdemokratin.

I valet 2018 fick S tolv mandat och sex suppleanter. Av dessa deltar inte Besnik Dautaj längre i kommunpolitiken. Vidare har Kenneth Juhl och Christer Jakobsson lämnat och Susanne Öhrn har ”bildat eget” som ”politisk vilde”.

Lennart Karlsson, Sofia Thorn och Martin Lundqvist har också tackat för sig.

Av de nya ersättare som kallats in har Lennart Jonasson, Helena Weiland och Bim Lyrstrand lämnat. S-partiet är nere på plats 28 på sin lista.

Dessutom har vi sett exempel på andra kända S-personer i kommunen som fått nog av socialdemokraternas agerande under perioden. Till exempel skrev Bernt Jansson i en insändare att han valde att göra ”en Öhrn”…

Vi moderater har samtal och samarbetar gnisselfritt i många frågor med C, KD, SD, L, V och de politiska vildarna, även med några av dina partikamrater. Men du Per Eriksson talar om ”gnissel och missnöje i styret”… Var finns självinsikten?

Anders Forsberg

Ordförande i Bengtsfors moderata partiförening

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.