Delta i årets digitala påskparad!

Nyheter
PUBLICERAD:
Det blir digital påskpararad i Bengtsfors som arrangeras av Centrumföreningen och Dalslänningen. Från vänster Dalslänningens chefredaktör Thomas Wallin, centrumföreningens medlemmar Sofia Jansson och Camilla Karlsson från Leva & Bo, Marie Leander Bengtsfors bokhandel samt ordförande Conny Sandin från Bergers och Hans & Hennes.
Foto: Sanna Stark
De riktiga påskparaderna kommer som Dalslänningen tidigare berättat om, att lysa med sin frånvaro detta pandemiår. Men det finns chans att visa upp sig utklädd digitalt!

Bengtsfors Centrumförening som brukar stå för en av de största paraderna ordnar i samarbete med Dalslänningen en digital påskparad med presentkort i pris.

– Vi hade hoppats in i det sista, men nu ser vi att det inte kommer att gå. Då får det bli en digital lösning i alla fall, säger centrumföreningens ordförande Conny Sandin.

I Bengtsfors brukar det ges priser till barn som klätt ut sig. Fantasin när det gäller att klä ut sig brukar vara stor bland både barn och vuxna. Många klär säkert ut sig även om det inte arrangeras parader, om inte annat för att kasta påskbrev.

Ingen parad med hundratals deltagare i Bengtsfors, men väl ett digitalt alternativ blir det detta pandemiår.
Foto: Thomas Wallin

– Många tycker säkert det är tråkigt att det inte blir en parad som också brukar vara en samlingsplats för många återvändare. Därför vill vi ge ett digitalt alternativ, säger Dalslänningens chefredaktör Thomas Wallin.

Delta digitalt

Nytagna bilder mejlas till bilder@dalslanningen.se eller sänds till Dalslänningen via Facebook eller Dalslänningens Instagramkonto. Vi kommer sedan att lägga ut många av dem på www.dalslanningen.se under påskhelgen.

Skicka in kul och roliga bilder på dig eller familjen i utklätt skick. Såväl ung som gammal, påskkärring som påskgubbe, är välkomna att skicka in bilder. Det går alltså att vara ensam på bilden, likaväl som ett syskonpar, eller hela familjen.

Unga som äldre kan klä ut sig och delta i den digitala påskparaden. Här en glimt från en tidigare äggjakt i Högsäter med Marie Fredriksson, Lars Christensen och Malin Götzinger.
Foto: Helena Lindgren

Roligast är kanske att visa upp sig, men en del skojiga bilder kommer också att premieras med presentkort från Bengtsfors Centrumförening.

Paraden är liksom en riktig parad öppen för alla, så var du än bor i Dalsland eller om du är utflyttad - så delta!

Vinnarna presenteras sedan på webben och i papperstidningen.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.