Under måndagen höll godisbutiken på Dals konfektyr i Bengtsfors extraöppet inför påskhelgens frosseri – med ett nytt, coronasäkrat koncept.
– Vi måste tänka utanför boxen för att nå och bevara våra kunder, säger butikschefen Linda Höder Stenegren.
Vanligtvis brukar det vara omkring 40 kunder inne i godisbutiken på Dals konfektyr samtidigt när påskhelgen närmar sig.
– Förra året blev det katastrof, i och med coronaviruset, säger Linda Höder Stenegren.
Rädslan för att bli smittad genom att äta lösgodis var för stor, och kunderna uteblev. Nu tar godisbutiken däremot nya tag.
- Jag kände bara att det inte funkar att ha det så i år igen. Nu har man ju kommit fram till att man inte smittar varandra genom lösgodis, men problemet är snarare att kunderna inte vågar gå in i butiken, säger butikschefen och fortsätter:
– Så jag tänkte att vi får göra en "drive-in-station".
Säljer godis utomhus
Under påskveckan säljer butiken alltså godis utanför entrén. På så sätt kan de kunder som inte känner sig bekväma med att gå in i butiken handla sitt påskgodis en och en utomhus.
– Det har redan kommit en massa kunder och vi har fått bra respons hittills. Jag hoppas att vi kommer nå ännu fler under veckan, säger Linda Höder Stenegren.