Säljer godis på ett coronasäkert sätt

Publicerad:
Kenneth Larsson, från Vänersborg, spanade in godisbutikens utomhusförsäljning när han ändå hade vägarna förbi. Foto: Sanna Stark

Under måndagen höll godisbutiken på Dals konfektyr i Bengtsfors extraöppet inför påskhelgens frosseri – med ett nytt, coronasäkrat koncept.

– Vi måste tänka utanför boxen för att nå och bevara våra kunder, säger butikschefen Linda Höder Stenegren.

Vanligtvis brukar det vara omkring 40 kunder inne i godisbutiken på Dals konfektyr samtidigt när påskhelgen närmar sig.

– Förra året blev det katastrof, i och med coronaviruset, säger Linda Höder Stenegren.

Rädslan för att bli smittad genom att äta lösgodis var för stor, och kunderna uteblev. Nu tar godisbutiken däremot nya tag.

Själva godisbutiken håller öppet som vanligt, däremot är det endast fem kunder som får vara inne i butiken samtidigt. "Skulle vi endast ha butiken öppen under påskveckan skulle vi ha kö ända ut till vägen", säger Linda Höder Stenegren.
Själva godisbutiken håller öppet som vanligt, däremot är det endast fem kunder som får vara inne i butiken samtidigt. "Skulle vi endast ha butiken öppen under påskveckan skulle vi ha kö ända ut till vägen", säger Linda Höder Stenegren. Foto: Sanna Stark

- Jag kände bara att det inte funkar att ha det så i år igen. Nu har man ju kommit fram till att man inte smittar varandra genom lösgodis, men problemet är snarare att kunderna inte vågar gå in i butiken, säger butikschefen och fortsätter:

– Så jag tänkte att vi får göra en "drive-in-station".

Säljer godis utomhus

Under påskveckan säljer butiken alltså godis utanför entrén. På så sätt kan de kunder som inte känner sig bekväma med att gå in i butiken handla sitt påskgodis en och en utomhus.

– Det har redan kommit en massa kunder och vi har fått bra respons hittills. Jag hoppas att vi kommer nå ännu fler under veckan, säger Linda Höder Stenegren.

Artikeltaggar

BengtsforsDals KonfektyrGodisNyheterPåsk

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare