Gunhild Andreasson 100 år

Familj
PUBLICERAD:
Gunhild Andreasson fyller 100 år.

Gunhild Andreasson, Alsbyn Laxarby, fyller 100 år den 30 mars. Jubilaren föddes 1921 i Svarttjärn Laxarby som äldst av sex syskon. Hon bor numera på Granåsgården i Bengtsfors.

Gunhilds långa liv har varit innehållsrikt och hon har under sin levnad fått vara med om stora samhällsförändringar.

När hon började skolan 1928 var det varannandagsläsning som gällde.

När hon var 14 år fick hon sin första anställning som piga.

Senare bodde och arbetade hon bland annat några år i Stockholm, där hon fick uppleva den vilda glädje som utbröt efter krigsslutet 1945, då freden blev känd.

Så småningom utbildade Gunhild sig till hemvårdarinna och arbetade som detta under ett antal år.

I början på 1950-talet gifte hon sig och flyttade till Alsbyn där hon och maken Arne drev ett mindre jord- och skogsbruk och döttrarna Karin och Stina föddes.

Gunhild har sedan unga år varit en trogen och aktiv medlem i Laxarby missionsförsamling och när hembygdsföreningen i Laxarby bildades blev hon medlem även där.

Jubilaren bodde ända till förra sommaren kvar i hemmet i Alsbyn och där kommer hon också att, tillsammans med familj och släktingar, fira sin 100-årsdag.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.