Hoppa till huvudinnehållet

Wedberg i dispyt med tränaren – petad i kvalet: ”Vi går inte ihop”

Publicerad:
Karlstadbacken Adam Wedberg, till höger, petades plötsligt när hans lag inledde kvalet till SSL.
Karlstadbacken Adam Wedberg, till höger, petades plötsligt när hans lag inledde kvalet till SSL. Foto: Peter Bäcker

Billingsforsbördige Adam Wedberg gör sin fjärde säsong i allsvenska Karlstad IBF och har en stark grundsäsong bakom sig. Men när det blev dags för kval till SSL blev han plötsligt petad utan någon vettig förklaring.

– Jag och tränaren går inte ihop, säger 21-årige backen.

I oktober var allt frid och fröjd. Adam Wedberg kände att han hade tränaren Mattias Karlssons förtroende, och fick gott om speltid i allsvenska Karlstad IBF. Både spelmässigt och poängmässigt har 21-åringen en stark grundsäsong bakom sig, men när tabelltvåan inledde kvalet till SSL mot Lindås Rasta var den hårdföre backen plötsligt petad.

– Jag vet inte vad som hände. Han är lite oberäknelig. Jag tycker att jag har gjort bra ifrån mig, men förklaringen var att vi behövde en sjunde back. Han är inte så populär hos mig nu, säger Adam Wedberg.

Allsvenske backen söker nytändning: "Ville hem till morsan"

Med ett kontrakt som går ut om knappt en månad kan det bli läge att se sig om efter en ny klubbadress. Sportchefen har lagt fram ett nytt tvåårskontrakt, men det skriver han inte på om inte situationen förändras.

– Jag har inga problem med varken klubben eller staden, men jag stannar inte så länge tränaren är kvar. Vi tänker olika om allting och går inte ihop. Det kommer inte vara några problem att hitta en ny klubb, säger Adam Wedberg.

Förlust på hemmaplan

I kvalet har det gått knackigt för Karlstad IBF. I första matchen blev det torsk på hemmaplan när Lindås Rasta vann med 9–6 i Colorama Arena.

– Det såg bedrövligt ut. Riktigt dåligt i 40 minuter, det var skrämmande att se. Ändå var jag långt ner på bänken, säger 21-åringen.

Dock revanscherade sig laget på onsdagskvällen och vann borta med 4–3 efter förlängning. Adam Wedberg satt återigen på bänken.

– Vi gick hårt på två linor, så det blev ingenting för mig. Det såg dock bättre ut, men vi fick slita för målen. I sista perioden såg Lindås trötta ut och väntade på straffar, men vi lyckades avgöra, säger han.

”Vi är favoriter”

På söndag kan man avgöra serien på hemmaplan. Och det går vägen, tror Adam Wedberg.

– Jag tror att vi nyper sista matchen. Vi är favoriter och har hemmaplansfördel, så allt talar egentligen för oss. Det är alltid kul att vara med om ett avancemang även om jag inte får spela så mycket, säger han.

Artikeltaggar

Adam WedbergAllsvenskan södraBillingsforsBillingsfors IBKInnebandyKarlstad IBFMattias KarlssonSSL

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.