Hoppa till huvudinnehållet

Vårens fåglar anländer

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
Tranor över Bengtsfors.
Tranor över Bengtsfors. Foto: Thomas Wallin

Vårtecknen strömmar in i takt med att alltfler fåglar anländer. Vår pålitliga observatör Kerstin Johansson på Sidan Södra i Bengtsfors kunde under onsdagen meddela att såväl strandskata som två storskrakar setts vid Kyrkviken i Bengtsfors under morgonen. Kerstin har även som många andra som färdats i omgivningarna sett några par tranor i trakten av Laxarby. En av flera säkra platser att se de tidiga vårgästerna.

Artikeltaggar

Djur och naturFåglarKerstin JohanssonKyrkvikenLaxarbyTrana

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.