Hoppa till huvudinnehållet

Tre suppleanter var emot beslutet att stänga Kolaregården

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
De tre suppleanterna Jerker Johansson (C), Britt-Inger Sandström (SD) och Anna-Greta Strömberg (KD) var emot beslutet att stänga Kolaregården.
De tre suppleanterna Jerker Johansson (C), Britt-Inger Sandström (SD) och Anna-Greta Strömberg (KD) var emot beslutet att stänga Kolaregården.

Förutom Socialdemokraterna var även tre suppleanter i kommunstyrelsen emot beslutet att stänga Kolaregården. Samtliga sitter i den politiska majoriteten, men ingen av dem hade rösträtt.

Dessa tre är Jerker Johansson (C), Britt-Inger Sandström (SD) och Anna-Greta Strömberg (KD) som alla gjorde protokollsanteckningar.

Jerker Johansson (C) är ordförande i kommunens pensionärsråd.

– I egenskap av ordförande för pensionärsrådet ville jag ha ett betänkande från äldreberedningen innan vi fattade ett beslut. Moderaterna och mitt eget parti ville spara 3,5 miljoner, men jag tycker att vi borde ha tittat på fler alternativ. Det hänger till exempel i hop med var vi ska ha ett framtida demensboende placerat. Jag vill ha ett demensboende på Dalslands sjukhus i Bäckefors.

Anna-Greta Strömberg (KD) är ordförande för den äldreberedning, tillsatt av kommunfullmäktige, som har fått i uppdrag att se över den nuvarande och den framtida äldreomsorgen i kommunen. Äldreberedningen ska ta fram förslag på framtida organisation inom äldreomsorgen för boende och beräknat antal bostäder.

Äldreberedningen

– Vi är mitt uppe i vårt arbete och ska överlämna en rapport till kommunfullmäktige i maj. Att redan nu fatta beslutet att stänga Kolaregården var att föregå äldreberedningens arbete. Vi borde ha fått arbetat klart, säger hon.

Även Britt-Inger Sandström (SD) sitter med i äldreberedningen.

– Vi har kommit ganska långt i vårt arbete. Jag tycker att man borde ha inväntat att vi blev klara med vårt arbete och sett till helheten i stället för att rycka loss en bit. Men att över huvud taget spara på de äldre som byggt upp vårt samhälle är helt fel, säger Britt-Inger Sandström.

Artikeltaggar

Anna-Greta StrömbergBengtsfors kommunBritt-Inger SandströmJerker JohanssonKolaregårdenPolitik

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.