Hoppa till huvudinnehållet

SD besviket på borgerligt styre

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Britt-Inger Sandström är gruppledare för SD i Bengtsfors. Hon är besviken på att SD inte fått gehör för sitt förslag att rädda Kolaregården i Dals Långed.
Britt-Inger Sandström är gruppledare för SD i Bengtsfors. Hon är besviken på att SD inte fått gehör för sitt förslag att rädda Kolaregården i Dals Långed. Foto: Conny Hultgren

SD är besviket på det politiska styret i Bengtsfors efter beslutet att stänga Kolaregården.

Under måndagskvällen skulle partiet ta ställning till om man alls ska fortsätta samarbeta med övriga samarbetspartier i styret.

– Vi har inte fått ut något av samarbetet. När det gällt Kolaregården, som var den absolut viktigaste frågan för oss, har vi inte fått någon respons över huvud taget för våra åsikter, säger Britt-Inger Sandström till Dalslänningen.

Hon berättar att partiet ska diskutera frågan om ett eventuellt fortsatt samarbete med M, C och KD under ett möte på måndagskvällen. Detta efter beslutet att stänga Kolaregården.

– Jag har själv arbetat inom äldreomsorgen i många år och har hela tiden haft en fot kvar där. Jag känner så starkt för de äldre som byggt upp detta samhälle. Det är helt fel att spara på dem, säger Britt-Inger Sandström.

Äldreberedning

Hon sitter själv med i den äldreberedning, tillsatt av kommunfullmäktige, som har fått i uppdrag att se över den nuvarande och den framtida äldreomsorgen i kommunen.

– Vi har kommit ganska långt i vårt arbete. Jag tycker att man borde ha inväntat att vi blev klara med vårt arbete och sett till helheten i stället för att rycka loss en bit, säger Britt-Inger Sandström.

Sandström skrev också en protokollsanteckning i kommunstyrelsen där hon motsatte sig en stängning, men hon hade inte rösträtt under mötet när stängningen av Kolaregården beslutades.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBritt-Inger SandströmKolaregårdenPolitikSverigedemokraterna

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.