Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Lite balans äldrevårdsdebatten

Publicerad:
<strong id="strong-71a865fa5a5b8e9be424545df8932dd2">Susanne Öhrn (-)</strong>
Susanne Öhrn (-) Foto: Conny Hultgren

I ett videoinlägg på Socialdemokraternas Facebook så uttalar sig Per Eriksson (S) indignerat om det av KS fattade beslutet om nedläggning av Kolaregården. Han säger sig värna de äldre, anhöriga och personalens arbetstillfällen. Kanske har (S) egna besparingsförslag inom äldrevården inte kommit till allmänhetens kännedom? Deras budgetförslag inför 2021 innehöll besparing på äldrevården med stängning av 6 platser på Granåsgården och 2 platser på korttiden Björkåsen, alltså sammanlagt 8 platser. Majoriteten förslag var stängning av 10 platser. De 2 platserna är alltså den stora skillnaden mellan socialdemokratisk och borgerlig välfärdspolitik? Om äldre, anhöriga och personalen på Granåsgården och Björkåsen drabbas av besparingar i enlighet med Per Eriksson och (S) egna förslag, då är det tydligen okej att spara i välfärden?

Susanne Öhrn (-)

Artikeltaggar

BjörkåsenDRKSGranåsgårdenInsändarePer ErikssonSocialdemokraternaSusanne Öhrn

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.