Insändare: Svar till Engdahls och Ericsson

Insändare
PUBLICERAD:
Stig Bertilsson svarar på två inlägg om Kolaregården.

I två separata inlägg på www.dalslanningen.se går skribenter till attack mot att jag i Dalslänningen kritiserade medarbetarnas massjukskrivning på Kolaregården. Att jag dessutom tydligt uttalade min förståelse för medarbetarnas oro ”glömmer” de emellertid att nämna. Så här skrev jag:

”Jag förstår att medarbetarna känner oro för sina jobb, men de har ju fått besked om att det kommer att finnas jobb för dem även om Kolargården är stängd.”

Det kvarstår att den gemensamma sjukskrivningsaktionen är helt oacceptabel, en uppfattning som för övrigt delas av den fackliga organisationen.

Följden kommer naturligtvis bli att Bengtsfors kommun måste göra en Lex Sara-anmälan och ha enskilda samtal tillsammans med fackliga företrädare.

Med detta sagt vill jag rikta ett stort tack till de medarbetare som med kort varsel klarat upp den akuta situationen och därmed har begränsat de negativa följderna för våra gamla, våra boende.

Min förhoppning är också att personligen kunna få till samtal med den grupp som nu agerat och som jag hoppas snarast återgår till sitt arbete.

Stig Bertilsson (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.