Skidklubb fick Coopstipendium

Publicerad:
Föreningens styrelseledamot Linus Stenmark samt ordförande Berith Pettersson mottog checken på 20 000 kronor av Rebecca Olausson, butikschef vid Coop i Färgelanda, som delade ut priset. Foto: Privat

Coop Väst AB delar årligen ut ett stipendium på totalt 50 000 kronor med syftet att stödja barn- och ungdomsverksamhet i regionen.

I år fick tre föreningar ta emot stipendiet och en av dem var SK Granan i Brålanda.

Föreningen har cirka 400 medlemmar och bedriver skidträning, mountainbike-verksamhet samt inomhusträning. Föreningen arrangerar bland annat Barnens vasalopp, tipspromenader samt terränglöpning. SK Granan har en egen klubbstuga på Kroppefjäll där föreningen driver ett av två elljusspår. Det andra finns i Brålanda.

Uppsving

Föreningen har upplevt ett uppsving i och med coronapandemin, då många har besökt deras anläggningar. Mountainbike-verksamheten har också lockat fler och fler. En vanlig onsdagskväll tränar cirka 60 ungdomar i olika åldrar mountainbike. Föreningen har både skidor och cyklar för utlåning.

Föreningens styrelseledamot Linus Stenmark samt ordförande Berith Pettersson mottog checken på 20 000 kronor på Coop i Färgelanda. Butikschefen Rebecca Olausson delade ut priset.

Köpa in utrustning

Föreningen ska använda pengarna till att köpa utlåningsmaterial för barn och ungdomar samt underhållningsarbete av elljusspår.

Föreningens styrelseledamot Linus Stenmark samt ordförande Berith Pettersson mottog checken på 20 000 kronor av Rebecca Olausson, butikschef vid Coop i Färgelanda, som delade ut priset.

Artikeltaggar

BrålandaCoopFärgelandaFritid och livsstilSK GrananStipendier

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare