Monjia visar Matemagiska bilder med muslimsk inspiration

Publicerad:
Mönstren är ritade med passare och linjal som sedan är målade med akvarell.

Den 20 mars inleds en ny utställning på Galleri Olika i Dals Långed. Monjia Manai Sonnius visar Matemagiska bilder – Geometrisk konst med inspiration från den muslimska traditionen.

Galleri Olika inleder nu sin vårsäsong. Monjia Manai Sonnius, som är ny medlem sedan förra sommaren, blir först ut med sin utställning Matemagiska bilder som hon själv förklarar som geometrisk konst, med inspiration från den muslimska traditionen

– Sedan början av 2019 har jag arbetat med att konstruera geometriska mönster med inspiration från den muslimska världen, som jag sedan målar i akvarell. För mig är hantverket viktigt, därför använder jag endast passare och linjal när jag ritar ett mönster. Jag har valt akvarell eftersom jag fascineras över mötet mellan den strikta geometriska formen och den oförutsägbara och levande akvarellen, säger Monjia Manai Sonnius.

Många tekniker

Kreativitet är något som alltid har engagerat henne.

– Allt kreativt arbete intresserar mig och jag har i hela mitt vuxna liv ägnat mig åt det i en eller annan form – stickning, virkning, broderi, smyckestenslipning, silversmide, trädgårdsarbete och keramik. Jag kommer säkerligen pröva fler tekniker, jag är alldeles för nyfiken för att slå mig till ro, säger hon.

Om väder och pandemin tillåter kommer det att ske en vernissage av utställningen den 20 mars. Den går att se till och med den 4 april.

Artikeltaggar

Dals LångedGalleri OlikaKonstKonstnärUtställningar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare