Insändare: Ta personalens psykiska hälsa på allvar!

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Kolaregården.
Foto: Thomas Wallin

Det är skrämmande hur Bertilsson väljer att utrycka sig och hur lite förståelse han visar för personalens situation gällande sjukskrivningarna på det särskilda boendet Kolaregården. Det är löjligt av Bertilsson att tro att ovissheten kring en människas arbetssituation inte skulle påverka denna negativt och när det dessutom pågår under flera år.

Att Bertilsson förnekar och förlöjligar deras psykiska ohälsa och dessutom skuldbelägger dem genom att säga att det går ut över vårdtagarna är under all kritik.

Att sjukskriva sig när man pågrund av sin psykiska ohälsa inte klarar av att utföra sitt arbete är för mig att ta ett stort ansvar för sin yrkesroll och vårdtagarna.

För att du skall förstå Bertilsson, personalen har tvingats att springa ett maraton med brutna ben och nu tog det stopp.

Johanna Ericsson

USK Granåsgården

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.