Digital påskparad i Dalsland lyser upp i pandemitider

Nyheter
PUBLICERAD:
Det är snart två år sedan det var påskparad i Bengtsfors. I år blir det chans att visa upp sig digitalt när arrangemanget inte kan genomföras normalt.
Foto: Britt-Marie Erlandsson
I år blir det inga stora påskparader i vårt område. Bengtsfors Centrumförening som brukar stå för den största paraden måste ställa in på grund av coronarestriktionerna. I stället blir det en digital parad i samarbete med Dalslänningen.

– Vi hade hoppats in i det sista, men nu ser vi att det inte kommer att gå, säger ordförande Conny Sandin.

Tidigare påskparad i Dals Långed. Maja Utter och Milla Utter var kaniner.
Foto: Helena Lindgren

På liknande sätt är det på andra orter.

Inte heller i Ed arrangeras någon påskparad med mål vid Gamla Real, men det går bra att delta i det digitala arrangemanget.
Foto: Helena Lindgren

Säkert kommer många barn - och vuxna - att ändå klä ut sig, kasta påskbrev och ha kul med lite distans. Därför öppnar Centrumföreningen tillsammans med Dalslänningen för en digital påskparad där alla som vill kan sända in kul och roliga bilder på sig i utklätt skick.

Ett påskminne: Äggjakt i Högsäter.
Foto: Helena Lindgren

Såväl ung som gammal, påskkärring som påskgubbe, är välkomna att skicka in bilder. Det blir de roligaste bilderna som premieras. Det går alltså att vara ensam på bilden, likaväl som ett syskonpar, eller hela familjen.

Kycklingar och kaniner som hjälper till att samla in påskbreven i Bengtsfors parad.
Foto: Tommy Löfgren

Öppen för alla

Paraden är liksom en riktig parad öppen för alla, så var du än bor i Dalsland eller om du är utflyttad - så delta!

Dals Långed är en av flera orter där firandet inte blir som vanligt. 2018 deltog familjen Lise Jahren, Selma Bore, Leah Bore och Tony Bore som bor utanför Oslo, men har som tradition att hälsa på familjen i Dals Långed vid påsk. Men i år går det att visa utklädnaderna digitalt.
Foto: Helena Lindgren

Centrumföreningen står för priser i form av presentkort och mer information om detta kommer i tidningen.

Påskparad i Bengtsfors 2018. Påskbrev delas ut till utklädda barn, men i år blir det digital uppvisning och presentkort i vinst i stället.
Foto: Thomas Wallin

Nytagna bilder mailas till bilder@dalslanningen.se eller sänds via facebook och sedan kommer de att kunna ses via hemsidan hela påsken!

Någon sådan här samling som tidigare år, blir det inte i Bengtsfors centrum.
Foto: Britt-Marie Erlandsson

Vi kommer även att bjuda på en återblick med bilder från tidigare påskparader.

Stora som små får givetvis klä ut sig och delta.
Foto: Thomas Wallin

En jury med representanter från Bengtsfors centrumförening och Dalslänningen utser de roligaste och mest utklädda bidragen. Vinnarna presenteras sedan på webben och i papperstidningen.

En glimt från tidigare påskparad runt Bergevi i Laxarby.
Foto: Jan Lorentsson
Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.