Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen planerar för fler ställplatser – ska utarrenderas

Publicerad:
Reporter Sanna Stark
Sanna Stark
sanna.stark@provinstidningen.se
Bengtsfors kommun planerar för tio nya ställplatser i EKA Fjärilspark. Dessa ska arrenderas ut till en entreprenör som väljs ut av kommunen.
Bengtsfors kommun planerar för tio nya ställplatser i EKA Fjärilspark. Dessa ska arrenderas ut till en entreprenör som väljs ut av kommunen. Foto: Thomas Wallin

Bengtsfors kommun planerar att göra i ordning tio ställplatser i fjärilsparken som sedan ska arrenderas ut.

– Kommunen vill se om det finns intressenter, säger Crister Blüme, destinationsutvecklare på kommunen.

Området kommer att beläggas med grus och förberedas för att kunna ansluta till el, fiber och vatten. Nu är det upp till entreprenörer att lämna in en intresseanmälan till kommunen.

– Vi har sett ett ökat intresse och efterfrågan på ställplatser. Kommunen har tittat på lämpliga platser och kommit fram till att fjärilsparken skulle vara en attraktiv plats, säger Crister Blüme.

Naturskön plats

Fjärilsparken kommer att finnas kvar, men i ett något mindre format, berättar destinationsutvecklaren.

Ritning över var de nya ställplatserna planeras.
Ritning över var de nya ställplatserna planeras. Foto: Bengtsfors kommun

– Det är en väldigt naturskön plats med sjöutsikt och kvällssol. Dessutom kan gästerna promenera in till centrum och äta på våra restauranger och handla i våra affärer.

"Gör en värdering”

I dagsläget finns redan tillgängliga ställplatser strax söder om Eka Miljörum i centrum.

– Denne kan i så fall välja att utveckla sin verksamhet, men vi öppnar även för andra entreprenörer som är intresserade av platsen. De som är intresserade får lämna in sin ansökan och så gör vi en värdering utefter det. Vi kan inte gynna en enskild företagare, säger Crister Blüme.

Klara i sommar

Hyran för den som arrenderar, med ett avtal på fem år innan arrendetiden förlängs, kommer att ligga på 10 000 kronor per år. Vid ansökan ska intressenten lämna in en skriftlig affärsplan, där denne beskriver hur verksamheten kommer att drivas och utvecklas för ställplatserna.

Sista ansökningsdagen är 31 mars.

– Ambitionen är att ställplatserna ska vara redo redan i sommar, säger Crister Blüme.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommun (org)Crister BlümeNyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.