Evert inledde ganska beskedligt

Trafik
PUBLICERAD:
Inte så mycket snö, men glatt och halt. I Bengtsfors fastnade en livsmedelstransport i en klassisk backe utanför Missionskyrkan.Snöfallet Evert klassat som 2:a blev en lindrig tilldragelse i vart fall i Bengtsforstrakten.
Foto: Thomas Wallin
Många hade nog väntat sig riktigt rejäla snödrivor på morgonen när snöstormen Evert nådde Dalsland under natten till torsdag, men inledningsvis var det ett ganska ordinärt snöfall med dalsländska mått mätt.
Snösvängen var igång på många håll.
Foto: Thomas Wallin

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för i Bohuslän och inre Dalsland från natten till torsdag och fram till torsdag eftermiddag. 15 centimeter snö förutspåddes totalt.

Än så länge kan det falla mer snö under torsdagen så läget kan förvärras.

Det var i alla fall en ordentlig kontrast till det nästan vårlika väder som rått några dagar.

Trafiken i Bengtsfors flöt på ganska normalt.
Foto: Thomas Wallin

I Bengtsfors med omnejd var det ganska kompakt snö på vägar och gator så att många fick ta det lugnt. Snösvängen var igång på många håll, och de glatta ytor som uppstod när temperaturen var runt nollan ställde till det för somliga. I Bengtsfors satt en långtradare med livsmedel fast i en slänt inne i samhället.

Dock flöt trafiken på som vanligt i backarna söder om samhället vid Skåpafors, Billingsfors och ned till Steneby.

Många fick sopa av bilen efter det närmast vårlika vädret den senaste tiden.
Foto: Thomas Wallin

I övrigt syntes biltrafik och bussar ta sig fram relativt väl.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.