Insändare: Färgelanda kommun är utan styrning

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Hans-Göran Palmqvist, Moderaterna.
Foto: Helena Lindgren
Vi i Moderaterna är uppriktigt bekymrade över situationen i Färgelanda kommun.

Kommunen brister i styrning och ledning och vårt kommunalråd saknar förmågan att hålla ihop vår kommun.

Ingen av nämnderna klarade Fullmäktiges uppsatta mål. Nämnderna redovisar ett resultat på - 29 miljoner kronor för år 2020.

I detta läge försöker kommunstyrelsens centerpartistiske ordförande utnyttja ett personalärende till maktspel och positionering. Det är ett av många tecken på att saker och ting inte står rätt till i Färgelanda kommun.

Det är nu som kommunalrådet behöver vara en lagspelare och hålla ihop kommunen. Istället för en sammanhållning har vi fått ett politiskt haveri, ett förtroende haveri på alla plan och ett stort ekonomiskt haveri.

Tyvärr har det skapats ett politiskt klimat som saknar dialog och tillit under Bernhardssons ledning. Det präglas istället av misstro, härskartekniker och otydliga roller. Inget som för kommunen framåt.

Moderaterna vill bygga Färgelanda, starkare, tryggare och robustare.

Ett ekonomiskt starkare Färgelanda som fokuserar på kärnverksamheterna skola, vården och omsorgen.

För att uppnå våra mål för Färgelanda behövs rätt ekonomiska prioriteringar.

Liksom övriga kommuner i landet kommer Färgelanda att möta en svår demografisk utmaning där andelen av befolkningen som ska försörja minskar och andelen som ska bli försörjda ökar. Det leder till minskade skatteintäkter och därför är det helt avgörande att varje skattekrona används där den gör bäst nytta. Detta kräver ansvarstagande politiker som klarar av att prioritera. Vi moderater lovar inte allt åt alla, men vi lovar att prioritera och säkerhetsställa resurser till välfärdens kärna.

För det krävs konstruktiva lösningar och förmågan att prata med alla demokratiskt valda partier. Färgelanda behöver en vuxen i rummet och vi moderater kommer att vara den vuxna och ta ansvar för Färgelanda.

Moderaterna Jobbar varje dag för att finna långsiktiga lösningar för att Färgelanda kommun skall bli den bästa kommunen att bo och leva i och driva företag i.

Styrelsen för Moderaterna i Färgelanda kommun

Hans Göran Palmqvist Ordförande

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.