Hoppa till huvudinnehållet

Tankar inför helgen: Res med Jesus

Publicerad:
Lena Hilldén, kyrkoherde Steneby.
Lena Hilldén, kyrkoherde Steneby.

Resor I sin fysiska mening är något vi enbart har kunnat drömma om det senaste året. Vi har alternativt fått träffa varandra från avstånd, via skärmar eller bakom skärmar utan att kunna kramas eller röra vid varandra. Jag längtar efter att få åter igen resa till Finland där min familj senast var på nyårsafton 2019.

Resorna har blivit annorlunda. De har blivit dagsutflykter på nära håll, så kallade swemestrar eller resor på soffan via TV eller en bok. Enligt undersökningarna har bokförsäljningen ökat markant vilket i sig innebär att vi reser med berättelserna. Rad för rad blir vi bekanta och kompisar med figurer i den värld som beskrivs för oss. Oftast reser vi från pärm till pärm, och innehållet lever kvar i oss långt efter. Det kanske finns en bok som Du alltid återvänder till för att hälsa på dem som bor i och mellan raderna.

Kristna reser tillsammans med Jesus. Färden görs i den här världen tillsammans med honom och i förhållande till varandra. Det är så vi blir till som människor och kommer fram som individer. Ingen reser ensam. Vi hänger med Jesus, läser om hans livshistoria i Bibeln - just nu om prövningarna i hans och människornas liv.

Jesus är ingen romanfigur utan en människa med en historia, nutid och framtid. Han är en sann, levande människa och en Gud i tid och evighet.

Lena Hilldén, kyrkoherde Steneby.

Artikeltaggar

BengtsforsFamiljLena HildénSteneby

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.