Hoppa till huvudinnehållet

Dalsland får besök av kronprinsessan

Publicerad:
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel förhör sig om läget i kommunerna.
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel förhör sig om läget i kommunerna. Foto: Jonas Ekströmer/TT

De dalsländska kommunstyrelseordförandena får den närmaste tiden kungligt digitalt besök.

Det är kronprinsessan Victoria som har tagit initiativ till att kontakta kommunerna i Västra Götaland för att höra sig för om hur situationen är.

Ämnet är coronapandemin och hur arbetet fungerar ute i kommunerna. Kronprinsessan, som är hertiginna av Västergötland, har som ambition att kontakta kommunstyrelsens ordförande i samtliga kommuner i Västra Götaland, för att personligen orientera sig om läget.

Prins Daniel kommer också att närvara vid den digitala sammankomsten.

Åmåls kommunalråd Michael Karlsson får sitt samtal med kronprinsessan redan onsdag den 10 mars.

–Jag tycker det är ett fint initiativ av kronprinsessan och prins Daniel. Jag tror det betyder mycket för moralen och stämningen bland personalen, att hon är intresserad av hur det går även för oss ute i de mindre kommunerna, säger Michael Karlsson i en kommentar till Provinstidningen.

Kommunalrådet Martin Carling i Ed får koppla upp sig den 31 mars och i Bengtsfors är det Stig Bertilssons tur att berätta om läget onsdag den 14 april. Tobias Bernhardsson i Färgelanda får också samtalet i april.

Artikeltaggar

BengtsforsFärgelandaKronprinsessan VictoriaMartin CarlingMichael KarlssonNyheterPrins DanielStig BertilssonTobias Bernhardsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.