Hoppa till huvudinnehållet

Kronprinsessan kollar läget i Åmål

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel samtalar med Åmåls kommunalråd Michael Karlsson (S) på onsdag.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel samtalar med Åmåls kommunalråd Michael Karlsson (S) på onsdag. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Åmåls kommunalråd Michael Karlsson (S) har ett bokat möte med kronprinsessan Victoria på onsdag. Som så ofta nu för tiden ska mötet ske via Teams. Prins Daniel får också vara med.

Ämnet är coronapandemin och hur arbetet fungerar ute i kommunerna. Kronprinsessan, som är hertiginna av Västergötland, har som ambition att kontakta kommunstyrelsens ordförande i samtliga kommuner i Västra Götaland, för att personligen orientera sig om läget.

–Jag tycker det är ett fint initiativ av kronprinsessan och prins Daniel. Jag tror det betyder mycket för moralen och stämningen bland personalen, att hon är intresserad av hur det går även för oss ute i de mindre kommunerna, säger Michael Karlsson.

Vad kommer du själv att ta upp vid samtalet?

– Jag kommer så klart att ta upp coronasituationen i Åmål och det fantastiska arbete som gjorts här. Vi har ju hittills lyckats ganska väl med att hålla coronan stången. Det görs ett fantastiskt arbete av våra anställda och många frivilliga, som har stor del i att det fungerat så bra i Åmål. Jag kommer också att ta upp det lokala stödet till näringslivet, säger Michael Karlsson.

Till vardags arbetar kommunalrådet hemifrån, men han gör ett undantag för samtalet med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

– Mitt hus är inte värdigt en prinsessa. Jag kommer istället att sitta i fullmäktigesalen, säger Michael Karlsson.

Det digitala mötet mellan Åmåls kommunalråd och kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer att hållas på onsdag, den 10 mars.

Artikeltaggar

Michael KarlssonSamhälleÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.