Hoppa till huvudinnehållet

Innebandysäsongen ställs in: ”Ett klokt beslut”

Publicerad:
Det blir ingen fortsatt säsong för Kim Mäki och hans Billingsfors IBK.
Det blir ingen fortsatt säsong för Kim Mäki och hans Billingsfors IBK. Foto: Pontus Nordwall

De pausade innebandyserierna avslutas i förtid. Det beslutade Svenska innebandyförbundet tillsammans med alla 21 distriktsförbund under fredagen.

– Ett klokt beslut även om det är lite synd, säger BIBK:s lagkapten Kim Mäki.

De svenska innebandyserierna under superligan (dam och herr) och herrallsvenskan har legat på is sedan slutet av 2020. Målet har varit att återuppta seriespelet, men under fredagen kom beskedet att säsongen i alla pausade serier är över.

– Vi förstår att det kan finnas en del som har uppfattningen att vi borde ha fattat det här beslutet tidigare, men för svensk innebandys skull har vi väntat in i det längsta. Med nuvarande utveckling i det svenska samhället ser vi inte att det är möjligt att slutföra serierna på ett rättvist sätt, säger innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup i en kommentar på innebandyförbundets hemsida.

Billingsforskaptenen Kim Mäki såg beslutet som ganska väntat.

– Det är ett klokt beslut. Nästan lite väntat när det har skjutits på säsongen så pass länge, säger Billingsforskaptenen Kim Mäki.

Billingsfors IBK hade inlett säsongen med tre raka segrar på lika många matcher.

– Lite synd bara när vi fick en så bra start. Jag tror att säsongen kommer att börja om till hösten istället för att vi får behålla poängen, men jag är inte säker. Det är som det är, säger han.

Stängda serier

Ingen upp- eller nedflyttning kommer ske i de berörda serierna. Samtliga lag kommer behålla sin serietillhörighet till nästa säsong, meddelar innebandyförbundet.

Även alla barn- och juniorserier på distriktsnivå kommer att stänga i Värmland.

– Efter Folkhälsomyndighetens besked i onsdags att möjligheten till enstaka matcher för spelare födda 2005 och senare tas bort så har vi beslutat att ställa in alla matcher i mars. Detta för att förenkla för alla inblandade parter med planering av sin verksamhet, säger Johan Carlsson, tävlingskonsulent på Värmlands innebandyförbund, i ett pressmeddelande.

Träningsmatcher kan dock bli aktuella.

Artikeltaggar

BillingsforsBillingsfors IBKDivision 4 VästraInnebandy

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.