Kommun vill sälja fastigheter

Publicerad:
Dals-Eds kommun har lagt ut fastigheten som inrymmer Karlssons till försäljning. Foto: Tommy Löfgren

Dals-Eds kommun vill sälja två fastigheter på industriområdet Jordbron. Det är de lokaler Formfräsning Ed AB och Karlssons varuhus hyr. Enligt kommunstyrelsens ordförande Martin Carling (C), är det i linje med kommunens plan och har varit på gång en tid.

Vi har ett långsiktigt mål att försöka sälja den typen av fastigheter. I de här fallen vet vi att det finns intressenter, säger Martin Carling.

Han vill i dagsläget inte utveckla det mer och berätta vilka intressenter det handlar om. Han konstaterar att kommunen låtit värdera fastigheternas värde och lagt ut dem till försäljning.

Enligt värderingarna, som har gjorts av företaget Svefa AB, är priset för fastigheten som Karlssons hyr 7 miljoner kronor.

För fastigheten som Formfräsning Ed AB hyr 5,5 miljoner kronor.

Enligt värderingen bedöms byggnadens yttre skick där Karlssons hyr i stort sett som normal. Dock finns vissa påkörningsskador.

De lokaler där Formfräsning håller till är nu till salu.
De lokaler där Formfräsning håller till är nu till salu. Foto: Tommy Löfgren

Byggnadens inre skick bedöms som varierande med delvis äldre personalutrymmen. Lokalerna håller en relativt enkel standard.

När det gäller lokalerna som Formfräsning Ed AB hyr bedöms byggnadens yttre skick vara varierat i en skala från bra till sämre än normalt.

Bra skick

Omkring två tredjedelar av fasaden är i bra skick.

Det inre skicket bedöms som normalt med relativt låg standard för kontor och personalutrymmen. Inga akuta reparationsbehov finns.

Till fastigheten hör också ett friliggande oisolerat lager.

Fastigheterna säljs genom öppen budgivning. Kommunen förbehåller sig rätten till fri prövningsrätt.

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunFastigheterKarlssons varuhusMartin CarlingNyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare