Tankar inför helgen: Jesus vill ge dig det mirakel du längtar efter

Etik och religion
PUBLICERAD:
Lennart Fjell, pastor Elimkyrkan Åmål.

Söndagens tema är ”Den kämpande tron” och i våra kyrkor läser vi bl.a. texten från Matt. 15:21-28 som handlar om en kvinna som ber Jesus om hjälp för sin dotter.

Och trots att hon kommer till Jesus – denne man som hon har hört talas om hjälper alla människor som är sjuka och svaga – så verkar det till en början som att för henne fanns det ingen hjälp att få från Jesus!

Dels så vill Jesu lärjungar att han ska skicka bort henne för att hon ropar så högt, och dels så svarar ju Jesus på ett sätt som man i en alltför snabb överblick kan tro att han inte vill bota hennes dotter. (utan att gå för djupt in i den förklaringen, så behöver här ända sägas att detta har med Jesu kallelse till det judiska folket först och främst, sedan kommer hans uppdrag till enskilda människor.)

Men – och det är detta som är det vackra i denna berättelse – kvinnan nöjer sig inte med att inte få det miraklet hon vet att hon har rätt till! Men hon kräver det inte av Jesus, och hon är inte heller varken argsint, besviken eller framfusig i sin attityd till honom. Hon fortsätter bara sin önskan och bön på ett ödmjukt stilla sätt.

Hon vet att hon har rätt till miraklet – för Jesus har kommit för att sätta alla människor fria!

Samtidigt vet hon att hon i sig själv inte gjort sig ”förtjänt” av ett mirakel – för ingen av oss kan göra oss förtjänta av mirakler!

Hon har inte alltid gjort allting rätt och korrekt – vem av oss kan göra det?

Hon vet att hon inte är syndfri – ingen av oss är syndfri

Hon vet att hon inte är perfekt – ingen av oss är perfekt!

Men ändå vet hon att om hon sätter sin tro till Jesus – som Gud har sänt till denna värld för att alla som tror på honom, inte ska gå förlorade, utan få evigt liv (Joh. 3:16) – så kommer han att hela hennes dotter! Och det ber hon ödmjukt och stilla om!

Och detta vill jag säga till dig som just nu behöver ett mirakel

Även om du har bett många gånger tidigare till Jesus. Och även om du många gånger tidigare har försökt få hjälp från någon församling, präst eller pastor, eller någon kristen du känner.

Oavsett vad du gjort tidigare för att få hjälp så önskar jag att du kommer till Jesus igen!

För han både vill och kan hjälpa dig!

Jesus är Guds kärleksgåva till dig! (Joh. 3:16)

Jesus är Mirakelgöraren! (Apg. 10:38)

Jesus är din Läkare! (Luk. 7:21-23)

Jesus är din Frälsare! (Rom. 10:9-10)

Bibeln säger att hans namn är över alla andra namn! (Fil. 2:9)

Bibeln säger att alla knän måste böja sig inför honom! (Fil. 2:10)

Bibeln säger att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren! (Fil. 2:11)

Så, namnet Jesus, och då också självklart personen Jesus, är över alla omständigheter, alla problem, all ondska, allt mörker och alla makthavare.

I Hans namn blir ständigt människor botade, befriade och upprättade, över hela jorden!

Hans namn får vi upphöja! Hans namn får vi uttala! I Hans namn får vi be!

Allt detta får vi tro … även om vi alla ibland får kämpa just med att tro just detta!

Jesus älskar dig!

Lennart Fjell

Pastor Elimkyrkan Åmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.