Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen försöker få till ett 50-årsjubileum

Publicerad:
Bengtsfors kommun ska försöka få till ett jubileumsfirande. Men med anledning av coronapandemin är det fortsatt oklart i vilken omfattning det blir.
Bengtsfors kommun ska försöka få till ett jubileumsfirande. Men med anledning av coronapandemin är det fortsatt oklart i vilken omfattning det blir. Foto: Nesvold

Kommunstyrelsen avsätter 200 000 kronor i hopp om att få till ett firande av att Bengtsfors kommun i år fyller 50 år.

Detta trots pågående coronapandemi.

Detaljerna återstår att bestämma. Men det kommer att bli en konstutställning i Bengtsfors konsthall i sommar där man, på olika sätt, ska visa vad som har hänt sedan kommunsammanslagningen 1971.

Det är dags för 50-årsfirande av Bengtsfors kommun. 1996 hölls ett 25-årsfirande på Baldersnäs. Politiker drog bland annat de beryktade grå tunnor som köpts in med en kollega i tunnan. Här centerpartisterna Royne Karlsson och Ingvar Karlsson i aktion. I bakgrunden stor publik och Jan Hagelbrand som troligen agerar domare.
Det är dags för 50-årsfirande av Bengtsfors kommun. 1996 hölls ett 25-årsfirande på Baldersnäs. Politiker drog bland annat de beryktade grå tunnor som köpts in med en kollega i tunnan. Här centerpartisterna Royne Karlsson och Ingvar Karlsson i aktion. I bakgrunden stor publik och Jan Hagelbrand som troligen agerar domare. Foto: Dalslänningens arkiv

Under hösten hoppas sedan politikerna kunna möta medborgarna ute i kommunens olika samhällen för att diskutera angelägna frågor. Om inte detta går på grund av coronapandemin kan det i stället bli aktuellt med en digital variant. Tanken är även att kunna få till lite underhållning i samband med dessa möten.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBengtsfors kommun (org)Bengtsfors konsthallCoronavirusetJubileumNyheterUtställningar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.