Hoppa till huvudinnehållet

Värnar föreningar – skänker hjärtstartare

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Första året mottog Eds FF hjärtstartaren som årligen delas ut av Sven Johansson bygg i Ed.
Första året mottog Eds FF hjärtstartaren som årligen delas ut av Sven Johansson bygg i Ed. Foto: Privat

För tredje året i rad delar företaget Sven Johansson bygg i Ed ut en hjärtstartare till en förening. På Alla hjärtans dag inleddes årets ansökningsomgång, som riktar sig till föreningar med verksamhet för unga i Dalsland.

– Vi vill på något sätt ge tillbaka. Vi värnar om föreningslivet och de ideella krafterna som är så viktiga för att vårt närområde ska blomma. Dessutom är tillgången på hjärtstartare i vårt område inte tillräcklig, säger Annika Andersson, delägare och marknadsansvarig i Sven Johansson bygg.

På Alla hjärtans dag inleddes årets ansökningsomgång då föreningar runt om i Dalsland har möjlighet att få motta en hjärtstartare, till en kostnad av cirka 15 000 kronor, till sin arena, idrottsanläggning eller föreningslokal.

– Det krävs dels en bra motivering, dels att föreningen har en verksamhet för barn och ungdomar. De unga är vår framtid, säger Annika Andersson.

Samverkan

Första året var det Eds FF som fick motta hjärtstartaren till föreningens idrottsanläggning Bergslätt. Förra året var det IF Viken samt Åmåls sportklubb, som tillsammans mottog hjärtstartaren till den gemensamma arenan.

Annika Andersson.
Annika Andersson. Foto: Tommy Löfgren

Ansökningsperioden för årets hjärtstartare är öppen fram till och med den 1 juni.

– Första året var det cirka fyra föreningar som ansökte, förra året kanske åtta. Det vore ju kul om fler tar chansen att söka. Vi vänder oss till föreningar i hela Dalsland eftersom vi är verksamma i hela landskapet. Vi hoppas även att fler företaget tar efter vårt initiativ, säger Annika Andersson.

Föreningen som får ta emot årets hjärtstartare tilldelas den på företagets sommarträff.

Artikeltaggar

Annika AnderssonDalslandEdEds FFMotion och hälsaNäringslivSven Johansson Bygg AB

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.