Förhandsfavoriten Dotter vidare till final

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Dotter och låten "Little Tot" går direkt till final i Melodifestivalen.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Förhandsfavoriten höll för trycket – nu går Johanna “Dotter” Jansson vidare till final.

Förra året slutade Dotter på en andraplats i Melodifestivalen, bara en poäng ifrån vinnarna The Mamas. Nu får hon ytterligare en chans att slåss om sångfågelstatyetten.

Bildraget “Little tot” handlar om att vara medveten om sitt ego och att skapa en hållbar framtid för kommande generationer. Huvudbudskapet är “bli inte som vi när du blir stor”.

– Vi är ganska egocentriska på alla plan, när det kommer till miljön, när det kommer till sociala medier. Barn i dag har inte fått leva ett liv utan mobiler och ipads, de har ingenting att jämföra med, sade Dotter tidigare till TT.

Dotter var inte bara favorit i sin deltävling – hon tippas även ha bra chanser att ta hem hela Melodifestivalen.

Hon har skrivit liten “Little tot” tillsammans med sin partner Dino Medanhodzic. Låttiteln kan översättas till “lille parvel” på svenska.

Debutanterna åkte direkt

För Julia Alfrida och Wahl featuring Sami, alla tre debutanter i sammanhanget, blev det däremot respass direkt.

Den coronaanpassade versionen av Melodifestivalen rullar vidare. Förra veckans programledare Lena Philipsson har lämnat över stafettpinnen till Oscar Zia och Anis Don Demina.

Duon inledde med ett öppningsnummer där Zia och Amina blandade Tommy Körbergs gamla örhänge "Stad i ljus" med mer energisk hiphop.

I förinspelade inslag gav sig sedan programledarna ut på en bilresa genom Sverige där de stannade och sjöng för Melodifestivalveteraner som Siw Malmkvist, systrarna Hanna och Lina Hedlund och Nanne Grönwall.

Sofia Sundström/TT

Fakta: Veckans bidrag

Fakta: Veckans bidrag

1. Anton Ewald: "New religion"

2. Julia Alfrida: "Rich"

3. Wahl featuring Sami: "90-talet"

4. Frida Green – "The silence"

5. Eva Rydberg och Ewa Roos – "Rena rama ding dong"

6. Patrik Jean – "Tears run dry"

7. Dotter – "Little tot"

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.