Hoppa till huvudinnehållet

Lelång fick 5 kilometer skridskobana - skidspår kommer

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
En fem kilometer lång skridskobana finns sedan i tisdags upplogad på Lelång med start från Sågudden. Under onsdagen ska Crister Blüme bredda banan och komplettera med ett skidspår.
En fem kilometer lång skridskobana finns sedan i tisdags upplogad på Lelång med start från Sågudden. Under onsdagen ska Crister Blüme bredda banan och komplettera med ett skidspår. Foto: Thomas Wallin

Vid Sågudden i Bengtsfors finns det till sedan i tisdags en fem kilometer lång upplogad slinga på isen för hugade skridskoåkare.

Att initiativet var uppskattat sedan det lagt sig lite snö på blankisarna är helt klart att döma av de personer som hört av sig till tidningen. Det visar sig vid en koll att det är Crister Blüme, till vardags destinationsutvecklare vid Bengtsfors kommun som använde tisdagslunchen till att göra banan.

Spåret på 5 kilometer.
Spåret på 5 kilometer.

– Jag gjorde en bana på fem kilometer. I dag (onsdag) ska jag ta en sväng till efter jobbet och bredda med ett stråk till så det blir bättre. Jag talade även med Gunnar Blidstam som berättade att Friluftsfrämjandet har en spårsläde, så jag har tänkt dra ett skidspår i snön bredvid också, berättar Crister Blüme.

– Jag gjorde en bana på fem kilometer. I dag (onsdag) ska jag ta en sväng till efter jobbet och bredda med ett stråk till så det blir bättre, säger Crister Blüme.
– Jag gjorde en bana på fem kilometer. I dag (onsdag) ska jag ta en sväng till efter jobbet och bredda med ett stråk till så det blir bättre, säger Crister Blüme.

Det är många som tar en sväng ut på Lelång från Sågudden, så den blanka isen borde vara lockande. Väderprognoserna ger också vid handen att isytan torde kunna klara sig ett bra tag framöver.

Under onsdagseftermiddagen ska fritidsgården som ligger vid Sågudden ha en skridskodag. Aviserat är åkning på isbanan vid skateparken som Dalslänningen berättade om häromdagen, men kanske lockar banan på Lelång också.

Spåren utgår rån Sågudden där fritidsgården ligger, och som en utomhusaktivitet i pandemitider anordnas onsdag eftermiddag en skridskodag.
Spåren utgår rån Sågudden där fritidsgården ligger, och som en utomhusaktivitet i pandemitider anordnas onsdag eftermiddag en skridskodag. Foto: Thomas Wallin

Överlag finns det nu en hel del upplogade spår i området. Härom dagen berättade Dalslänningen om den 6,2 kilometer långa banan på Laxsjön runt Baldersnäshalvön. Även på Ragnerudssjön i Högsäter och Lilla Le i Ed finns banor upplogade.

Artikeltaggar

Crister BlümeDalslänningenLelångLängdskidåkningNyheterSåguddenVäder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.