Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsforshus vill höja hyrorna

Publicerad:
Bengtsforshus vill höja hyrorna från den 1 mars. Bilden visar en av de senast byggda fastigheterna på Kunghällsplan i Bengtsfors.
Bengtsforshus vill höja hyrorna från den 1 mars. Bilden visar en av de senast byggda fastigheterna på Kunghällsplan i Bengtsfors. Foto: Thomas Wallin

Kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus vill höja hyrorna för 896 hushåll från den 1 mars.

I sin förhandlingsframställan till Hyresgästföreningen framgår att bolaget vill höja hyrorna med två procent vilket för en normaltvåa skulle motsvara hundra kronors höjning.

Tidigare har hyresförhandlingarna med bland annat Valbohem i Färgelanda slutförts. Bolaget ville höja med ungefär 2,5 procent, men efter förhandling blev höjningen 1,35 procent för de 576 berörda hushållen.

På Hyresgästföreningens går man nu igenom underlaget för att bilda sig en uppfattning om bostadsbolagets krav men menar att förhandlingen måste spegla den verklighet som många lever i just nu.

–I år är det extra viktigt att hålla nere överenskommelsen. Många av våra medlemmar har fått försämrad ekonomi i spåren av pandemin. De oroar sig för att en hyreshöjning ska bli droppen nu när deras marginaler har minskat, konstaterar Sophia Fors, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsforshus ABHyresgästföreningenHyrorNyheterValbohem

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.