Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna döms för grov olovlig körning för andra gången på kort tid

Publicerad:
Två gånger under loppet av ett par veckor gjorde sig en kvinna skyldig till grov olovlig körning i Bengtsfors kommun.
Två gånger under loppet av ett par veckor gjorde sig en kvinna skyldig till grov olovlig körning i Bengtsfors kommun. Foto: Pontus Lundahl/TT

En kvinna i 25-årsåldern döms vid Vänersborgs tingsrätt för olovlig körning, grovt brott, till 50 dagsböter á 50 kronor. Kvinnan, som uteblev från huvudförhandlingen, ska den 7 november förra året ha kört personbil på länsväg 172 och närliggande vägar i Bengtsfors kommun. Hon ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Kvinnan som erkänt brottet saknar körkort och har tidigare dömts för olovlig körning. Hon dömdes den 28 oktober samma år för ringa stöld, olovlig körning även det grovt brott samt tillåtande av olovlig körning. Påföljden blev då skyddstillsyn.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrov olovlig körningNyhetertillåtande av olovlig körning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.