Dalslänning - läs digitalt!

Ledare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Läs Dalslänningen på webben. Det finn många bra skäl.
Veteraner och webb.I dagens tidning berättar vi om Ingeborg Larsson i Ödeborg som fyllt hundra år denna vecka.

En fantastisk ålder, men det som många nog hajar till över är att hon är dotter till Axel Rubbestad. En uppmärksammad politiker från Per-Albin Hanssons tid som många politiskt historiskt intresserade känner till. För yngre läsare som inte vet, rekommenderas vår artikel eller lite sökande på webben för den som vill veta mer.

De läsare som följer Dalslänningen på webben, och utnyttjar sin inloggning kunde läsa om både 100-åringen och annat redan i tisdags. För så är det numer, vi publicerar innehållet för det mesta direkt när det skrivs. Före papperstidningen. Prenumerationen är densamma.

Jag skulle rekommendera alla, gammal som ung, att se till så att ni kan läsa tidningen digitalt. Dels ger det snabba nyheter. Dels underlättar den större stilen det för många äldre - ja alla av oss som ser lite sämre.

En som kan detta med webben är en annan aktningsvärd jubilar - Kurt Samuelson i Bengtsfors som på lördag fyller 90 år. Det är många som följer denne välkände veteran på sociala nätverk när han ger sig ut på turer med cykel, kanot eller vandrar i naturen. Ibland snickrar han dessutom fågelholkar som säljs till välgörande ändamål.

Fyllda 90 år inspirerar Kurt faktiskt många yngre att ta en extra promenad året om, även om man tvekar vissa dagar. Kurt följer också Dalslänningen en del på webben berättar han i intervjun i dagens tidning. Fast visst föredrar han, som många av oss papperstidningen.

En annan riktig eldsjäl i dagens tidning är Sven-Ove Antonsson i Ärtemark som blev den första Dalslandshjälten att presentera i samarbetet mellan Dalslands Sparbank och Dalslänningen. En riktigt fin utmärkelse, som kommer att följas av många fler människor som gör storartade insatser i vårt landskap. Läs om var och en av dem i Dalslänningen - på webben och i papperet.

Det ena utesluter inte det andra. Som prenumerant har du båda alternativen. Fördelen är att den digitala tidningen garanterat går att läsa nästan överallt i världen när som helst. Papperstidningens distribution kan fallera, även om Dalslänningens ägare NWT sett till att den numer fungerar mycket bra. Däremot ger Post Nords planer på varannandagsutdelning oro för distributionen på vissa håll. Då är det digitala bra.

Så gör som Kurt och många andra, ge dig ut på webben om du inte gjort det tidigare.

Grattis säger vi till veckans aktningsvärda veteraner!

Thomas Wallin

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.