Till minne: Karl-Erik Persson

Publicerad:

Karl-Erik föddes och växte upp i Nykterhetsrörelsen. B

Karl-Erik Persson.
Karl-Erik Persson. Foto: Helena Lindgren

lev medlem i IOGT-föreningen Lindberget i Ed 1949. En förening han blev trogen livet ut. I styrelsen har han verkat sedan 1968 och blev dess kassör 1988.

För sina insatser har han erhållit IOGT-NTO-förbundets veteranmedalj och förtjänstplakett i guld. Utöver sina många år som kassör i Lindberget har han under de senaste åren även skött samma syssla i scoutkåren.

Undertecknad, som haft förmånen att under många år jobba sida vid sida med Karl-Erik, minns en i alla lägen hjälpsam kamrat. Han skötte föreningens och scoutkårens ekonomi med stor noggrannhet.

Även om tomrummet i föreningen blir stort, är det inte detta, som blir bestående, utan jag kommer alltid att minnas människan och vännen Karl-Erik. Svårt är att med ord få fram, det man känner i en stund som denna.

Tankarna går hela tiden till livskamraten Ingrid och sonen Roger med familj.

Hur skör är icke livets tråd,

hur klent dess fundament

vi står där oftast utan råd,

när tåren ögat bränt.

Hur lätt en låga blåses ut,

en blommas stjälk bryts av

en vind - så är det vackra slut,

som leendet Du gav.

Hur svårt att fatta livets bud

I sorgens bistra stund,

att leva är att tro på Gud

det är vår enda grund.

Stig Gustafsson.

Artikeltaggar

DödsfallEdFamilj

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare