Hoppa till huvudinnehållet

Förlängd häktningstid efter misstänkta mordförsöket

Publicerad:
Reporter Sanna Stark
Sanna Stark
sanna.stark@provinstidningen.se
Sedan i början av januari sitter en man i 35-årsåldern från Färgelanda häktad på sannolika skäl för misstänkt mordförsök alternativt grov misshandel. Nu har förundersökningsledaren begärt förlängd häktningstid.
Sedan i början av januari sitter en man i 35-årsåldern från Färgelanda häktad på sannolika skäl för misstänkt mordförsök alternativt grov misshandel. Nu har förundersökningsledaren begärt förlängd häktningstid. Foto: FREDRIK PERSSON / TT

Senast den 18 januari skulle åtal väckas mot den man i 35-årsåldern som misstänks för mordförsök alternativt grov misshandel efter en händelse i Uddevalla på nyårsnatten.

Nu har förundersökningsledaren begärt förlängd häktningstid.

Anledningen till förlängningen beror på att utredningen inte är klar ännu.

– Vi befinner oss i slutfasen, men det kan tillkomma mer information och andra uppgifter. Jag har begärt två veckors förlängning, säger förundersökningsledare Malin Bogren.

Den misstänkte mannen, som är bosatt i Färgelanda, ska ha knivhuggit en bekant i överkroppen på nyårsnatten. Tre dagar senare häktades han på sannolika skäl.

– Han förnekar fortfarande brott, säger Malin Bogren.

Man häktad misstänkt för mordförsök

Artikeltaggar

BrottBrott & blåljusHäktningarUddevalla

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.