Hoppa till huvudinnehållet

Kulturskolan avskärmar sig med välsnickrade skydd

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
En av de nästan färdiga skärmarna som ska användas i undervisningen.
En av de nästan färdiga skärmarna som ska användas i undervisningen. Foto: David Norlin

Kulturskolan i Bengtsfors förvandlades i slutet av förra veckan till slöjdsal, som en åtgärd i kampen att bedriva undervisning under covid-19-pandemin.

Det var några av musiklärarna som visade sin hantverksskicklighet och byggde skärmar som ska användas som skydd mellan lärare och elev i undervisningen.

– Johan Liljeqvist hann bygga prototypen strax innan jul. Då bestämde vi att bygga resterande tillsammans, berättar musiklärare David Norlin.

Kan flyttas

Skärmarna har hjul så att de kan förflyttas, och förses med ett plexiglas. De ska finnas på flera skolor.

David Norlin, till vardags undervisande på fiol
 vid Kulturskolan, visade med sina kollegor talang och snickrade skyddsskärmar.
David Norlin, till vardags undervisande på fiol vid Kulturskolan, visade med sina kollegor talang och snickrade skyddsskärmar. Foto: Helena Lindgren

– Johan hade fixat allt material. Jag tog med byggsågen och nästan alla hade med skruvdragare med mera. På Kulturskolan blev vi klara torsdag eftermiddag. I fredags skaffade Stefan Halvordsson och jag mer virke och två hjulsatser till, kapade till allt och packade in i våra bilar.

– Stefan byggde ett på Ekhagskolan och jag ett på Franserudskolan. Salen i Bäckefors är så stor att där går det att hålla längre avstånd i stället, avslutar David Norlin.

Artikeltaggar

BengtsforsBäckeforsJohan LilljeqvistNyheterStefan Halvordsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.