Varning för blixthalka

Väder
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det är risk för blixthalka i Dalsland.
Foto: Johan Nilsson/TT
Snö och varning för blixthalka. Det är vad som gäller i hela Dalsland. Temperaturerna ligger runt nollan. Mot kvällen kan det bli någon eller några minusgrader.

– Det är nu snö som passerar och som under dagen kommer att ha blötare inslag. När den faller på hala vägytor ska trafikanterna vara beredda på is- och snöhalka, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI till Dalslänningen.

Han berättar att nederbörden ser ut att upphöra mot kvällen och att det rör sig ner kallare väder.

– Då är risken för halka ännu större.

Vackert väder i morgon

Under tisdag och onsdag kommer det sedan in kyligare och torrare luft.

– I morgon, tisdag, ser ut att bli en klar och solig dag i Dalsland och det gäller över under onsdagen, säger Linus Karlsson.

Västtrafiks bussar

Västtrafiks bussar hade, vid elvatiden på måndagsförmiddagen, ännu inte varit påverkade i Dalsland. Men Västtrafik uppmanar resenärer att hålla koll via Västtrafiks hemsida och app eftersom ändringar kan ske under dagen.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.