Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt klass 2-varning – men vattennivåerna sjunker

Publicerad:
Det är fortsatt höga vattenflöden, men situationen ser bättre ut efter den senaste tidens väderomslag.
Det är fortsatt höga vattenflöden, men situationen ser bättre ut efter den senaste tidens väderomslag. Foto: Thomas Wallin

Det råder fortsatt höga vattenflöden i Upperudsälven och SHMI:s klass 2-varning från Dals Långed och nedåt står fast. Men det ser bättre nu efter den senaste tidens väderomslag.

– Vattennivåerna är långsamt sjunkande, men det är fortfarande höga flöden och mycket vatten som ska ut. Det har varit bra att det inte har kommit någon nederbörd under veckan och att det har blivit kallare, säger Christian Rådén, räddningschef i Bengtsfors kommun.

Väderutvecklingen

Även under helgen kommer det, enligt SMHI, att fortsätta vara minusgrader. Under lördag–söndag kan det eventuellt komma nederbörd i form av snö.

När SMHI utfärdar en klass 2-varning innebär det en väderutveckling som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa ny information på internet, radio eller TV.

Anledningen till de höga vattenflödena är den omfattande nederbörd i form av regn som kom under december månad.

Artikeltaggar

Christian RådénDalslandNyheterSMHIVatten

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.