Hoppa till huvudinnehållet

Polisbil i diket efter dramatisk jakt på drograttfull

Publicerad:
Personbilen började brinna när den blev stående efter att ha kört över spikmattan.
Personbilen började brinna när den blev stående efter att ha kört över spikmattan. Foto: Läsarbild

En spikmatta, en brinnande personbil och en polisbil i diket.

Det blev stor dramatik i lilla Malöga utanför Grums vid 22.30-tiden på onsdagskvällen

Upprinnelsen till det hela inleddes på E45:an i trakterna kring Åmål en stund tidigare. En patrull från Västra Götaland fick span på ett misstänkt fordon som körde i hög hastighet och inledde ett efterföljande.

– Ägaren till den här bilen var känd sedan tidigare. Men han stannade inte på patrullens tecken, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl på polisen i region Bergslagen.

Föraren och dennes fordon hade inga planer på att stanna och lyckades också skaka av sig poliserna på sin väg norrut. Väl i Värmland anslöt dock polisens värmländska kollegor och man kunde till slut få korn på den jagade igen - nu på en mindre väg efter avfart från E45:an.

Via Liljedal och vidare mot Malöga utanför Grums där det hela till slut tog stopp efter att polisen lagt ut en spikmatta. I samband med det dramatiska stoppet började även personbilen att brinna och en av polisbilarna hamnade i diket intill.

– Föraren av personbilen ska inte ha skadats och till polisbilen i diket är en bärgare beställd, säger Torbjörn Roos.

Föraren av personbilen, en man i 50-årsåldern, greps och misstänks nu för en rad förseelser - bland annat drograttfylleri, grovt rattfylleri och ett knippe trafikbrott.

Polisbilen hamnade i diket och fick bärgas från platsen.
Polisbilen hamnade i diket och fick bärgas från platsen. Foto: Läsarbild

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusGrumsTorbjörn Roos

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.