Hoppa till huvudinnehållet

Hugo, 78, förste dalslänning att få vaccinet: "Det här har jag längtat efter!"

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
78-årige Hugo Drotz på Solgårdens särskilda boende i Högsäter var först med att få covid-19 vaccinet i Dalsland. Sjuksköterskan Lisa Wendel administrerar dosen.
78-årige Hugo Drotz på Solgårdens särskilda boende i Högsäter var först med att få covid-19 vaccinet i Dalsland. Sjuksköterskan Lisa Wendel administrerar dosen. Foto: Anna Johansson

Hugo Drotz, 78, bosatt på Solgårdens särskilda boende i Högsäter blev den förste dalslänning att vaccineras mot covid-19. Han fick sitt vaccin på onsdagsförmiddagen.

JUST NU: Färgelanda börjar vaccinera äldre i dag

– Det här har jag längtat efter! Det känns bra och roligt att vara först ut. Jag kände inget av sprutan, sa Hugo Drotz efteråt.

Han visste direkt hur han skulle fira detta.

– Nu ska jag ta en kopp kaffe, sa Hugo Drotz.

Så här ser det ut, det vaccin som Hugo Drotz, och ytterligare 119 personer får i Färgelanda kommun under onsdagen. Personen som håller i vaccinet har ingen patientkontakt.
Så här ser det ut, det vaccin som Hugo Drotz, och ytterligare 119 personer får i Färgelanda kommun under onsdagen. Personen som håller i vaccinet har ingen patientkontakt. Foto: Anna Johansson

Här vaccineras det under onsdagen

Under onsdagsförmiddagen vaccinerades omsorgstagare på Solgården i Högsäter, Lillågården i Färgelanda, Håvestensgården i Färgelanda och Solängs gruppbostad i Färgelanda.

Sjuksköterskorna Lisa Wendel och Helena Jacobsson under förberedelsearbetet.
Sjuksköterskorna Lisa Wendel och Helena Jacobsson under förberedelsearbetet. Foto: Anna Johansson

Färgelanda kommun fick vid 9-tiden 120 doser av covid-19-vaccinet som skulle gå till omsorgstagare på särskilda boenden, i trygghetslägenheter och i hemsjukvård.

– Arbetet med vaccineringen flyter på väldigt bra, berättar Anna Johansson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Färgelanda kommun.

Alla har fått vaccinet på Håvestensgården

Vid 12-tiden hade alla 30 omsorgstagare på Håvestensgården fått sina vaccin.

Sjuksköterskorna Karin Bärtzner och Sara Gustafsson vaccinerade under hela förmiddagen omsorgstagare på Håvestensgårdens särskilda boende. Där har nu alla 30 omsorgstagare fått sina vaccin.
Sjuksköterskorna Karin Bärtzner och Sara Gustafsson vaccinerade under hela förmiddagen omsorgstagare på Håvestensgårdens särskilda boende. Där har nu alla 30 omsorgstagare fått sina vaccin. Foto: Anna Johansson

Alla som får vaccin ska sedan ta en ny dos inom senast fyra veckor.

Anna Johansson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Färgelanda.
Anna Johansson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Färgelanda. Foto: Privat

– Det känns fantastiskt att äntligen kunna erbjuda det här vaccinet som vi har väntat på så länge, säger Anna Johansson.

Artikeltaggar

Anna JohanssonCoronavirusetFärgelanda kommunHugo DrotzHåvestensgårdenLillågårdenPandemiSolgårdenSolängs äldreboendeVaccinationVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.