Så planerar Närhälsan för vaccineringen inför helgerna

Vård & omsorg | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Arbetet med att planera för vaccinering mot covid-19 är i full gång.
Foto: Gorm, Kallestad
Vaccination mot covid-19 planeras och provtagning för pågående coronainfektion fortsätter. Så här ser läget ut för Närhälsans vårdcentraler inför helgerna.

De första doserna vaccin beräknas komma till Västra Götaland under julhelgen och kommer gå till personer på särskilda boenden.

Börjar med riskgrupperna

Under januari kommer vårdcentralerna att påbörja vaccinering av personer i riskgrupp med hemtjänst och deras vuxna hushållskontakter.

Därefter, med beräknad start i början av februari, är det medicinska riskgrupper och personer som är 70 år och äldre som kommer att vaccineras.

Senare under våren kommer turen till den stora allmänheten.

Tidsbokning längre fram

Det går inte boka tid för vaccinering ännu. Information om genomförandet av vaccinationen kommer finnas på varje vårdcentrals webbplats längre fram.

Närhälsan ber därför om tålamod och uppmanar allmänheten inte ringa till vårdcentralerna med frågor rörande corona-vaccination.

Däremot fortsätter Närhälsan med provtagningar för covid-19.

Under de röda dagarna kommer Närhälsans vårdcentraler att vara stängda, men man håller öppet som vanligt i mellandagarna och efter nyårsdagen.

Jourcentralerna är öppna kvällar och helger, samt röda dagar.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.