Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Utveckla bostadsorten Billingsfors

Publicerad:
Utveckla attraktiviteten i Billingsfors som bostadsort, manar skribenten i inlägget, Bilden visar utsikt över Laxsjön.
Utveckla attraktiviteten i Billingsfors som bostadsort, manar skribenten i inlägget, Bilden visar utsikt över Laxsjön. Foto: Thomas Wallin

I Billingsfors kommer ett antal av Bengtsforshus lägenheter att rivas.

För Billingsfors framtida attraktivitet som bostadsort så behöver det tas initiativ för nybyggnation. Därför föreslår vi Socialdemokrater i vårt budgetförslag att det under nästa år genomförs en markanvisningstävling för byggnation vid Lövåsenområdet. En utlysning där exploatörer inbjuds att ta fram ett förslag på ett prisvärt boende som är ekologiskt och socialt hållbart. De exploatörer som bäst uppfyller kriterierna kommer att ges möjlighet att teckna ett markanvisningsavtal med kommunen vilket möjliggör för en byggnation. Det behöver erbjudas olika boendeformer i våra tätorter, såväl i offentlig som i privat regi. En kommun kan inte göra allt, men genom att ge förutsättningar för byggnation så kan förhoppningsvis vårt eget bostadsbolag samt privata aktörer utveckla boendet i vår kommun. Lövåsen är en slumrande diamant i en lugn och naturskön miljö, där det redan finns vatten och avlopp samt en plan som medger byggnation. Vi vill att man tar till vara på dessa möjligheter och utvecklar Billingsfors!

Solveig Nettelbo (S)

Artikeltaggar

BillingsforsInsändareSocialdemokraternaSolveig Nettelbo

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.