Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: (S) har inte bidragit till någonting

Publicerad:
<strong id="strong-bd1e78887a30cb65eba565a0fad44b3b">Anna-Greta Strömberg (KD).</strong>
Anna-Greta Strömberg (KD). Foto: Conny Hultgren

Svar till Stein Begby (S)

Din fråga är ”Vad har Kristdemokrater (KD) och Sverigedemokrater (SD) gemensamt i Bengtsfors?” Vi har det gemensamt att vi vill låta Kolaregården finnas kvar och den åsikten delar vi med Socialdemokrater (S), om jag förstått saken rätt.

Under höstens alla budgetmöten har (S) inte bidragit med något utan endast tystnad och passivitet eller inte varit närvarande alls. Samtliga partier vill ju arbeta för Bengtsfors kommuns bästa. Om ni hade varit med i det gemensamma budgetarbetet hade ni vetat/förstått att KD och SD, var för sig, hade en annan åsikt när det gällde punkten Kolaregården i den budget som M, C och L enades om. KD lägger inget budgetförslag, varken eget eller tillsammans med SD till kommunfullmäktiges sammanträde.

Kommunfullmäktige har tillsatt en äldreberedning för att se över hela äldreomsorgen i vår kommun. Beredningens uppdrag är att ta fram förslag på framtida organisation inom äldreomsorgen, former för boende och beräknat antal bostäder. I denna beredning ingår även Du Stein Begby.

I den rådande ekonomiska situation inför år 2021 där kostnaderna beräknas överstiga intäkterna med cirka 20 miljoner kronor så måste det ske besparingar inom alla förvaltningar.

När budgeten behandlades på kommunstyrelsen lämnade jag, som ersättare i kommunstyrelsen, en protokollsanteckning ”…det är olyckligt att lägga Kolaregården i malpåse innan äldreberedningen fullföljt sitt uppdrag från kommunfullmäktige, men förstår att det i rådande ekonomiska situation måste vidtagas olika åtgärder. KD hade hellre sett en generell besparing inom hela vård- och omsorgsområdet innan äldreberedningens arbete är klart.”

Anna-Greta Strömberg

Artikeltaggar

Anna-Greta StrömbergBengtsforsInsändareKommunfullmäktigeKristdemokraternaSocialdemokraternaStein BegbySverigedemokraterna

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.