Hoppa till huvudinnehållet

Vissa gatljus kan tändas på nytt

Publicerad:
Det kan bli så att vissa, tidigare släckta, gatljus tänds igen i Bengtsfors kommun.
Det kan bli så att vissa, tidigare släckta, gatljus tänds igen i Bengtsfors kommun. Foto: Heiko Junge /TT

Socialdemokraterna vill att de nedsläckta gatlyktorna ska tändas upp. Den borgerliga majoriteten säger nej, men säger samtidigt att lysen kan komma att tändas på vissa håll.

Det blev både debatt och votering när frågan om gatljusen åter var uppe till diskussion i kommunstyrelsen den gångna veckan.

Johnny Eliasson (S) menade att det var bra att den borgerliga majoriteten tänkt om och tänt upp gatubelysningen i Dingelvik, Ekebol och Tisselskog.

För trygghetens skull

– Men även övriga nedsläckta områden behöver tändas upp för att skapa trafiksäkerhet och trygghet, menar Johnny Eliasson.

Johnny Eliasson (S) vill att de släckta gatljusen i Bengtsfors kommun tänds på nytt.
Johnny Eliasson (S) vill att de släckta gatljusen i Bengtsfors kommun tänds på nytt. Foto: Conny Hultgren

Han yrkade på att kommunstyrelsen skulle föreslå kommunfullmäktige att besluta att den i budget 2020 nedsläckta gatubelysningen omgående tänds upp. Kostnaden för detta skulle, anser Eliasson, hanteras i budget för år 2021.

Eliassons förslag röstades ned med siffrorna 5-4. Den politiske vilden Christer Andreasson röstade med Socialdemokraternas förslag.

Öppnar för vissa gatljus

Kommunstyrelsens ordförande, Stig Bertilsson (M), stänger dock inte helt dörren för S-förslaget.

Kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson (M) stänger inte helt för att tända vissa gatljus på nytt.
Kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson (M) stänger inte helt för att tända vissa gatljus på nytt. Foto: Conny Hultgren

– Nu håller vi att arbeta med 2021 års budget. Då kommer frågan upp och vi ska se över hur frågan om gatljusen ska se ut. Det kommer inte att handla om att tända allt igen. Men vi ska titta på om det finns området där vi, ur miljö- och trafiksäkerhetssynpunkt, kan behöva tända upp. Sedan måste vi se till att ha ekonomiska resurser för det också, säger Stig Bertilsson.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunGatubelysningJohnny EliassonPolitikStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.