Insändare: Vi fortsätter kampen för nattjour

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Dalslands sjukhus med jourcentral i Bäckefors.
Foto: Tommy Löfgren
Röstning. Med anledning av en artikel i Dalslänningen om nattjouren i Bäckefors, där det står att SD skulle dragit tillbaka sina röster om fortsatt nattöppen jourcentral, vill vi på det bestämdaste dementera detta.

Sverigedemokraterna hade lagt ett initiativärende om att låta Närhälsan vara med och lämna anbud på fortsatt nattöppen jourcentral. Det var detta initiativärende vi drog tillbaka eftersom det visat sig formellt svårt för Närhälsan att delta i upphandlingen. Det var alltså INTE våra röster för att få till fortsatt nattöppet i Bäckefors vi drog tillbaka. Sverigedemokraterna kommer som tidigare göra vad vi kan för att det fortsatt ska vara en nattöppen jourcentral i Bäckefors och vi lade därför redan på sittande möte den 26 november ett nytt, skarpt initiativärende som kommer att behandlas på kommande möte med Norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 17 december.

Rose-Marie Antonsson (SD)

Ove Kaye (SD)

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.