Hoppa till huvudinnehållet

Tre män häktade för rumphugget

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
En man blev knivhuggen i rumpan och därefter bestulen på sin bil. Fotografiet är en genrebild.
En man blev knivhuggen i rumpan och därefter bestulen på sin bil. Fotografiet är en genrebild. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Tre män häktades under tisdagen vid Vänersborgs tingsrätt misstänkta för att ha knivhuggit en man i Dals Långed i rumpan och därefter stulit hans bil.

Det var vid femtiden på lördagsmorgonen som en man i 30-årsåldern i Dals Långed blev knivhuggen i rumpan i sin lägenhet i Dals Långed. Tre män stal dessutom mannens bil. Som de senare körde av vägen och voltade med på väg 172 vid Ödskölt.

Greps på platsen

Polisen kunde gripa de tre männen på platsen. Inledande uppgifter gav vid handen att en fjärde person skulle ha flytt från platsen, men det verkar inte längre finnas något som tyder på detta.

Knivhuggen i rumpan och bestulen på sin bil

De tre misstänkta männen – alla i 30-årsåldern – fördes till Näl för att få sina skador som de hade fått i samband med trafikolyckan omsedda. En ska ha ådragit sig allvarligare skador än de andra, men alla har kunnat höras.

Alla förnekar brott

Samtliga tre förnekar brott, men tingsrätten menar att det finns sannolika skäl att misstänka alla tre männen för rån och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Därför häktas de.

De tre häktade männen är hemmahörande i olika kommuner. En är bosatt i Mölndals kommun, en annan i Marks kommun och en tredje i Örebro kommun.

Stal något ytterligare

Förutom den stulna bilen ska de tre misstänkta, enligt åklagaren, även ha fått med sig något ytterligare av värde i samband med rånet.

– Men jag vill, av hänsyn till utredningen, inte gå in på vad detta handlar om. Det kan påverka de förhör som nu ska hållas, säger kammaråklagare Robert Beckard.

Grovt rattfylleri och narkotikabrott

Föraren av den stulna bilen är också misstänkt för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott (eget bruk och innehav).

Artikeltaggar

Brott & blåljusDals LångedNälRånTillgrepp av fortskaffningsmedelÖdskölt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.