Hoppa till huvudinnehållet

Svar till Christer Ahlen: Liberalernas syn på budgeten

Publicerad:
Jan Leander.
Jan Leander. Foto: Conny Hultgren

Svar till Christer Ahlén.

Jag intervjuades av Conny Hultgren härom veckan och det blev en liten artikel i tidningen där det ganska bra framgick min inställning till nästa års budget. Men jag tar det en gång till. Kommunens intäkter står i proportion till invånarantalet. Då måste kommunens verksamhet också på sikt stå i proportion till invånarantalet. I år har befolkningen i Bengtsfors minskat med 1,5 procent och det finns dessvärre inget som talar för att det ska bli särskilt mycket bättre nästa år. Ska man få några resurser över för att försöka vända på den trenden kan man inte vänta med nödvändiga anpassningar/nerdragningar. Det finns det inga riktigt bra sätt att göra det på, men vårt budgetförslag är det minst dåliga tycker jag.

Insändare: Hur tänker C och L i Bengtsfors?

För skolelevernas bästa i Bäckefors är det att det finns en skola där och då är åldersintegrerade klasser ett sätt att klara det på ett ekonomiskt sätt. Den lösningen har funnits i kommunen tidigare och jag tror inte det är sämre än traditionell klassindelning.

Jan Leander (L)

Artikeltaggar

BäckeforsBengtsforsBudgetarChrister AhlenInsändareJan Leander

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.