Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: S är långt från verkligheten

Publicerad:
Stig Bertilsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Bengtsfors.
Stig Bertilsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Bengtsfors. Foto: Conny Hultgren

Det blev ingen långvarig medverkan från de båda socialdemokratiska riksdagsledamöterna Hellman och Holmqvist när (S) i Bengtsfors kallade på skrivhjälp (Dalslänningen den 27 november). Inte svårt att förstå eftersom de nog av sina lokala partivänner inte hade riktigt rätt bakgrundsinformation om sakfrågorna inför sitt inlägg.

Insändare: Utveckla äldreomsorgen i Bengtsfors

Även den lokala (S)-föreningen lämnar i sin replik i tisdagens tidning sakfrågorna och skriver istället om det man kallar ett ”splittrat styre”.

Insändare: Klokare ställa av tomma platser på Granåsgården

Att det finns delade åsikter är naturligt när stora frågor diskuteras och där sammantaget sex partier, alla utom (S), är involverade. Glädjande nog så förs debatten med sans och balans både inom majoriteten men även med övriga partier. Alla partier utom (S) har valt att se realistiskt på kommunens förutsättningar och har lämnat budgetförslag som är förankrade i verkligheten. Illusioner om krukor med guld vid regnbågens slut hör hemma i fantasins värld.

Den 21 december ska budgetbesluten tas och då vet vi hur det blir.

En direkt felaktighet blev det även i detta (S)-inlägg: de skrev nämligen att ”inte ens med en M-, C-, L-budget kommer det inom överskådlig tid” att anställas en ny chef på Granåsgården. (S) vill ju dra ner en tjänst här, men vårt besked är enkelt och klart: Granåsgården har sextio medarbetare och två chefer. Så ska det förbli. Förslaget att en chef ska hantera en dygnetruntverksamhet som fungerar 365 dagar om året visar tyvärr åter hur långt (S) kommit från verkligheten inom omsorg och vård.

Stig Bertilsson (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Artikeltaggar

BengtsforsDalslänningenGranåsgårdenInsändareJörgen HellmanPaula HolmqvistStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.