Hoppa till huvudinnehållet

Stor stöld vid Björkdungen

Publicerad:
Byggarbetsplatsen vid Björkdungen hade förra veckan ovälkommet besök med inbrott i bland annat verktygscontainrar.
Foto: THOMAS WALLIN

En omfattande stöld har inträffat på byggarbetsplatsen vid Björkdungen i Bengtsfors. Verktyg för cirka 200 000 kronor har stulits.

Det var på onsdagsmorgonen förra veckan som de anställda vid Sven Johanssons bygg upptäckte stölden.

– De hade tagit sig in genom byggstaketet som finns runt arbetsplatsen och skurit upp byglarna till två av våra verktygscontainrar. De hade också tagit sig in på bygget där de hade tömt vagnar med verktyg. Vi håller på att räkna ihop allt, men i nuläget är det verktyg för cirka 200 000 kronor som har försvunnit, säger Peter Andersson, vd vid Sven Johanssons bygg.

Händelsen är polisanmäld.

Peter Andersson, vd Sven Johanssons bygg.
Peter Andersson, vd Sven Johanssons bygg. Foto: Anna Nyberg

Även om det var ett tag sedan Sven Johanssons bygg hade ovälkommet besök vid en byggarbetsplats, så är Peter Andersson inte förvånad.

– Det var bara en tidsfråga. Man hör ju och läser om stölder hela tiden. Det är tråkigt att det inte får vara i fred, för det tar så mycket tid i anspråk och i det här fallet handlar det ju också om väldigt mycket pengar. Tyvärr kan vi inte göra så mycket mer för att förhindra det heller. Allt är låst enligt konstens alla regler, säger han.

Artikeltaggar

BengtsforsBrott & blåljusInbrottStölderSven Johansson Bygg AB

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.