Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Självklart är barnen viktigast

Publicerad:
Bäckeskolan i Bäckefors.
Bäckeskolan i Bäckefors. Foto: Tommy Löfgren

Replik till Stein Begby, Viktoria Gradin och Lena Grönlunds inlägg i Dalslänningen den 27 november.

Självklart är barnen det viktigaste i skolan. Det är vi alla överens om. Att ge eleverna goda förutsättningar att utvecklas bygger på att våra skolor är organiserade på bästa sätt för att långsiktigt kunna leverera bästa elevnytta.

Förändringar i till exempel elevantal kan göra förändringar nödvändiga. Detta är nu fallet för Bäckeskolan. Risk finns att mellanstadiebarnen får åka till annan skola i kommunen.

Åldersintegrerade klasser är en strukturell förändring som ger varaktig effekt som gör att vi kan behålla Bäckeskolan under många år. Lärarresurser kan då frigöras. Möjligheter till speciallärare kan öka. Hela organisationen bör ses över, så att elevnyttan stärks. En framtidssatsning således.

Kommunstyrelsens utbildningsutskott för en kontinuerlig dialog med ledningen för våra olika skolor och får då rapporter hur verksamheten fungerar. Vi gör också verksamhetsbesök på skolorna. Således bevakar vi dessa verksamheter med största noggrannhet. Om det skulle visa sig att förändringar behöver göras och nya politiska beslut krävs, så ser vi till att kommunstyrelse och kommunfullmäktige ges möjlighet att agera.

Stein Begby och Viktoria Gradin ingår liksom vi i utbildningsutskottet där vi har ett bra samarbete.

Per Jonsson (C)

Anna-Greta Strömberg (KD)

Anders Forsberg (M)

Ledamöter i kommunstyrelsens utbildningsutskott

Artikeltaggar

Anders ForsbergAnna-Greta StrömbergBäckeforsBäckeskolanDalslänningenInsändareLena GrönlundPer JonssonStein Begby

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.