Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Klokare ställa av tomma platser på Granåsgården

Publicerad:
När det gäller de fyra platserna på Granåsgården som vi föreslår att ställa av, bygger våra siffror på förvaltningens beräkningar i det tekniska budgetförslaget, skriver Socialdemokraterna i inlägget.
När det gäller de fyra platserna på Granåsgården som vi föreslår att ställa av, bygger våra siffror på förvaltningens beräkningar i det tekniska budgetförslaget, skriver Socialdemokraterna i inlägget. Foto: Tommy Löfgren

Lokal replik på Bertilssons svar till Jörgen Hellman och Paula Holmqvist (S):

Vi är glada att vår S-ledda regering skjuter till statsbidrag till vår kommun istället för servettskisser utan innehåll. Dessa pengar vill vi förvalta genom att stärka äldreomsorgen, bland annat med en höjning av personaltätheten på äldreboenden från 0.68 till 0.70. Vad styret vill göra rent praktiskt för att förbättra arbetsmiljön är oklart eftersom de själva inte har presenterat några som helst förlag inom den kategorin sedan de tog över makten. Krokodiltårarna som kommer i Bertilssons insändare om att styret värnar arbetsmiljön är därför allt annat än trovärdiga. Kanske är det ett försök till en dimridå för att dölja de konflikter som finns internt i Bengtsfors styre? Istället för att kommunalrådet dissekerar oppositionens budgetförslag, vore det på sin plats att försöka sy ihop sitt splittrade styre som inte ens kan presentera en gemensam budget eller ståndpunkt om Kolaregården.

Svar: S är långt från verkligheten

Det stämmer att Socialdemokraterna lämnar som budgetförslag att den chefstjänst som är vakant på Granåsgården inte ska ersättas nu. Förvaltningen i kommunen har gjort samma analys, och detta för att invänta att den nya socialchefen är på plats och själv kan bygga om ledningsorganisationen för äldreomsorgen. Med andra ord - inte ens med en M, C, L-budget kommer det inom överskådlig tid att anställas en ny chef. När det gäller de fyra platserna på Granåsgården som vi föreslår att ställa av, bygger våra siffror på förvaltningens beräkningar i det tekniska budgetförslaget. Det har alldeles nyligen stått fyra platser tomma på detta boende, och vi tycker det är klokare att ställa av dessa, än att helt släcka ned ett välfungerande och fräscht äldreboende. Vi vill att Kolaregården ska finnas kvar och ge kommunal närvaro och arbetstillfällen i Långed såväl nu som i framtiden.

Socialdemokraterna i Bengtsfors Kommun

Artikeltaggar

BengtsforsGranåsgårdenInsändareJörgen HellmanKolaregårdenPaula HolmqvistSocialdemokraterna

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.