Hoppa till huvudinnehållet

Förening till kommunen: "Gör en inventering av tomma hus"

Publicerad:
Bäckefors hembygds- och framtidsförening vill se en inventering av tomma fastigheter. Bilden är tagen under en hemvändardag 2014.
Bäckefors hembygds- och framtidsförening vill se en inventering av tomma fastigheter. Bilden är tagen under en hemvändardag 2014. Foto: Helena Lindgren

Bengtsfors kommun bör göra en inventering av tomma lantbruksegendomar och obebodda fastigheter i tätorterna. Det tycker Bäckefors hembygds- och framtidsförening.

Detta skulle underlätta mycket för de som vill flytta in till Bengtsfors kommun och Bäckefors, skriver föreningen genom May-Lis Svensson.

Per Eriksson (S): "Kartlägg obebodda hus"

– Det finns kommuner som redan har gjort så och det har gett gott resultat, skriver May-Lis Svensson.

Brist på bostäder

Det är främst bristen på större bostäder, 4–5 rum och kök, som föreningen saknar.

– Om vi ska få barnfamiljer att flytta in så behövs lägenheter i den storleken. Att få barnfamiljer att bosätta sig i kommunen, där Bäckefors är sydligaste spetsen med gräns till Mellerud, anser vi vara av yttersta vikt för att skapa ett levande samhälle och bör därför prioriteras, skriver föreningen genom May-Lis Svensson.

"En guldgruva"

Bäckefors hembygds- och framtidsförening menar att landsbygden är en "guldgruva" och vill nu få till ett möte med Bengtsfors kommun där bostadsfrågan står överst på agendan.

Detta möte har nu, med anledning av coronapandemin, dock fått skjutas på framtiden.

Artikeltaggar

BäckeforsBäckefors hembygds- och framtidsföreningBengtsfors kommunBengtsfors kommun (org)FastigheterInventeringMayLis SvenssonNyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.